Spring over hovedmenu

Kemisk arbejdsmiljø

Kemisk arbejdsmiljø

NFA forsker i skadelige kemiske og biologiske stoffer og materialer i arbejdsmiljøet.

Visionen for NFA’s forskning i kemi og mikrobiologi er at være med til:

  • at identificere og karakterisere væsentlige udsættelser for kemikalier, partikler og mikroorganismer i arbejdsmiljøet.
  • at kortlægge de effekter, som kemikalier og mikroorganismer kan have på vores helbred, hvis man bliver udsat for dem i arbejdsmiljøet.
  • at udvikle og afprøve metoder til at mindske risikoen for at blive udsat for skadelig kemi og mikroorganismer i arbejdsmiljøet.

Det gør NFA med afsæt i et omfattende internationalt forskningssamarbejde og i tæt samarbejde med arbejdsmarkedets parter og danske virksomheder inden for de brancher, der har de største udfordringer med kemi og mikroorganismer i arbejdsmiljøet. Samarbejdet er en afgørende forudsætning for, at NFA kan levere brugbar forskningsbaseret viden og løsninger til arbejdspladserne. På den måde kan NFA bidrage til at skabe et mere sundt og sikkert arbejdsmiljø for arbejdstagere, der er udsat for kemiske og mikrobiologiske stoffer og partikler i arbejdsmiljøet.

NFA forsker også i de underliggende mekanismer, som gør, at påvirkninger med kemikalier og mikroorganismer i arbejdsmiljøet kan skade vores helbred. Denne viden er afgørende for, at NFA kan udvælge og afprøve de mest optimale løsninger i arbejdsmiljøet og for, at NFA kan rådgive Arbejdstilsynet bedst muligt i forhold til en eventuel regulering.

Læs forskningsprogrammet for NFA's forskning i kemisk arbejdsmiljø


Temaer om kemisk arbejdsmiljø

 


 

Forskningschef Nicklas Raun Jacobsen

Forskningschef Nicklas Raun Jacobsen

Færre skal blive syge, fordi de har været udsat for skadelige kemikalier, partikler, røg, støv og mikroorganismer på arbejdspladsen. Derfor undersøger vi årsagerne til, at nogle kemiske og biologiske påvirkninger i arbejdsmiljøet kan skade vores helbred, og hvad man kan gøre for at mindske eller helt undgå de skadelige påvirkninger.